Perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purra. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

ISIS-naisten avustamista vastustetaan – ”Oikeusvaltion tulkinta on perverssi”

PS:n kansanedustajan mielestä Suomella ei ole velvollisuuksia terroristiseen toimintaan osallistuneita naisia kohtaan.

Perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purra sanoo pelkäävänsä, että hallitus päättää noutaa niin sanotut ISIS-äidit ja näiden lapset pian Suomeen.

– Hallituksen koostumus huomioiden pidän sitä todennäköisenä. Vähitellen keskustelu käännetään ihmisoikeuskysymykseksi, ja kuten entuudestaan tiedämme, vihervasemmisto kuuntelee paljon mieluummin ihmisoikeus- ja perustuslakiasiantuntijoita kuin esimerkiksi terrorismin tutkijoita, perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purra sanoo tiedotteessa.

Juhannuksen alla joukko professoreita lausui, että Suomen valtiolla on velvollisuus avustaa lasten ja heidän huoltajiensa tuomisessa maahan. Purran mielestä vetoaminen Suomen velvollisuuksiin ISIS-järjestön toimintaan osallistuvia kohtaan ei ole millään tavalla kestävää.

– Suomella ei ole velvollisuuksia terroristiseen toimintaan ja hirmuhallinnon tukemiseen osallistuneita naisia kohtaan. ISIS on äärimmäistä väkivaltaa ja jihadismia toteuttava ihmisvastainen järjestö, ja kyseiset naiset – suomalaisia tai ”suomalaisia” – ovat varmasti tienneet tämän lähtiessään matkaan, Purra katsoo.

”Naiset jopa vaarallisempia kuin ISIS-miehet”

Hän vetoaa asiantuntijoiden todenneen, että naiset ja erityisesti vanhemmat lapset olisivat merkittävä turvallisuusuhka.

– Joidenkin arvioiden mukaan naiset ovat jopa vaarallisempia kuin ISIS-miehet. Vaikka lapset ovat tietysti syyttömiä omaan tilanteeseensa, on melko selvää, että heitä ei onnistuttaisi tuomaan Suomeen, ilman että äidit tulisivat mukana, Purra sanoo.

Jotkut maat ja myös suomalaiset poliitikot ovat peräänkuuluttaneet kansainvälisen tuomioistuimen perustamista.

– Ei sekään toimisi, ja useimmat kai ymmärtävätkin sen. Rikoksia ei voitaisi osoittaa toteen. Lopputulos olisi sama, vain isommin kustannuksin, Purra toteaa.

Purran mukaan ISIS-naisia ei pidä avustaa Suomeen.

– Liberaalin oikeusvaltion tulkinta on perverssi, mikäli se näkee, että suomalaisten turvallisuus on toissijaista ISIS-naisten turvallisuudelle.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt