X
SULJE MAINOS

ISIS käskee lännen yksinäisiä susia aloittamaan puukotusten kampanjan

ISIS-jihadistijärjestön aikakauslehdessä neuvotaan tekemään veitsi-iskuja.

ISIS-järjestön uudessa Rumiyah -propagandalehdessä käsketään järjestön kannattajia tekemään veitsi-iskuja. Lehti on suunnattu ISIS:n tukijoille sen Syyrian ja Irakin ydinalueiden ulkopuolella. Sen nimi tarkoittaa Roomaa.

Expressin mukaan artikkelissa kerrotaan, että puukotukset ovat asein ja pommein tehtyjä iskuja parempi vaihtoehto, koska ne eivät vaadi laittomien tarvikkeiden hankkimista ja herätä tiedustelupalveluiden huomiota.

Jutussa annetaan myös ohjeita siitä, millaisia veitsiä terroristien tulisi käyttää. Iskut kehotetaan tekemään yön pimeydessä.

Lehdessä myönnetään myös, että ajatus puukottamisesta voi tuntua ällöttävältä. Tämä ei kuitenkaan saa sen mukaan seisoa jihadin tiellä.

– Ei tarvitse olla ammattisotilas tai kamppailulajimestari tai edes omistaa pistoolia tai kivääriä, jotta voisi suorittaa massamurhan tai tappaa ja haavoittaa useita vääräuskoisia ja terrorisoida kokonaista kansakuntaa, lehdessä sanotaan.

Rumiyah kehottaa niin kutsuttuja yksinäisiä susia eli itsenäisesti toimivia jihadisteja ryhtymään ”veitsi-iskujen kampanjaan”.

Artikkeli paljastaa myös ISIS:n herkkyyden sen omasta julkisuuskuvasta. Jutun alaviitteessä ohjeistetaan järjestön tukijoita välttämään yksinäisen suden käsitettä länsimaalaisista jihadisteista puhuessaan.

Tappiokierteessä olevan ISIS-järjestön uskotaan kääntyvän yhä enemmän kaukana sen ydinalueista suoritettaviin terroritekoihin samalla, kun sen asema Irakissa ja Syyriassa heikkenee.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt