Verkkouutiset

ISIS kärsinyt valtavia tappioita: ”hyökkäys oli merkittävä takaisku”

Isis on kärsinyt kovia tappioita Yhdysvaltain johtaman liittouman, kurdien Peshmerga-joukkojen ja Irakin hallituksen sotilaiden suorittamissa sotilasoperaatioissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain johtaman liittouman hävittäjät ja kurdien Peshmerga-joukot tuhosivat tiistaina niin kutsutun Islamilaisen valtion varikkoja, joissa säilytettiin raskaita aseita.

Tuhotut varikot sijaitsevat Irakissa läntisellä Dijlanin rintamalla. Kurdiviranomaisen mukaan Isistä vastaan tehty isku vaikeuttaa jihadistien kykyä suorittaa hyökkäyksiä.

– Yhdysvaltain johtama liittouma ja Peshmerga-joukot tuhosivat tiistaina Isiksen sotilastukikohtia ja raskaita aseita sisältäneitä varikoita Ashqin kylässä, kertoo Peshmerga-joukkojen tiedotusupseeri Dilshad Maulood.

– Hyökkäys oli merkittävä takaisku jihadisteille.

Läntinen Dijlanin rintama sijaitsee Mosulin kaupungin länsipuolella. Peshmerga-joukot ja liittouman lentokoneet ovat tehneet hyökkäyksiä Isistä vastaan alueella.

Hyökkäyksillä pyritään heikentämään jihadisteja. Yhdysvaltain johtaman liittouman ja Irakin hallituksen odotetaan käynnistävän lähitulevaisuudessa suurhyökkäyksen Isiksen hallitseman Mosulin vapauttamiseksi.

Irakin sisäministeriö ilmoitti maanantaina, että 50 Isis-jihadistia tapettiin Anbarin maakunnassa tehdyissä sotilasoperaatioissa. Tämän lisäksi Irakin hallituksen joukot purkivat 35 miinaa.

Lähde: Rudaw

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)