Venäjän mukaan sen valmistama koronarokote on valmis lokakuuhun mennessä. LEHTIKUVA / AFP Joel Saget

IL: Venäjän koronarokote valmis syksyllä – USA epäilee

Yhdysvalloissa epäillään rokotteen turvallisuutta ja tehokkuutta.

Venäjän terveysministeriö on luvannut maan koronarokotteen olevan valmis lokakuussa. Yhdysvalloissa uuden rokotteen turvallisuutta kuitenkin epäillään, uutisoi Iltalehti.

Rokotekehitystä rahoittavan Venäjän valtiollisen sijoitusrahaston johtaja Kirill Dmitrievin mukaan rokotteen nopea kehittäminen on Sputnikiin, ensimmäiseen maata kiertävään sateliittiin, verrattava saavutus.

– Amerikkalaiset olivat ihmeissään, kun he kuulivat Sputnikin piippauksen. Nyt rokotteen kanssa on sama tilanne. Venäjä ehti ensin, Dmitriev kommentoi CNN:lle.

Yhdysvaltojen kansallisen allergia- ja infektiotautien instuutin pääjohtaja Anthony Fauci totesi, että hän ei usko Venäjän tai Kiinan olevan Yhdysvaltoja edellä rokotteen kehittämisessä. Faucin mukaan Yhdysvalloilla ei ole myöskään tarvetta Venäjän rokotteelle.

– Toivon todella, että kiinalaiset ja venäläiset testaavat rokotettaan ennen kuin jakavat sitä kansalaisille. En usko, että kukaan olisi niin paljon meidän edellämme, että meidän pitäisi turvautua toisten maiden rokotteisiin, Fauci kommentoi.

Fauci itse uskoo, että Yhdysvaltain koronarokote on valmis vuoden loppuun mennessä. Hän kuitenkin peräänkuuluttaa riittävän testaamisen merkitystä.

– [Rokotteista] ei voi oikeastaan mennä koskaan takuuseen ennen riittävää testausta, mutta olemme optimistisia, että onnistumme siinäkin, Fauci toteaa.

Edit klo 13.21: Lähteeksi muutettu IL, poistettu IS.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt