X
SULJE MAINOS
Tytti Yli-Viikari eduskunnan kansliatoimikunnan kuulemisessa 23. kesäkuuta. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

IS: Tytti Yli-Viikari saa edelleen palkkaa melkein kuusi tuhatta euroa kuussa

VTV:n irtisanottu pääjohtaja nauttii tällä hetkellä puolikasta palkkaa.

Valtiontalouden tarkastusviraston irtisanottu pääjohtaja Tytti Yli-Viikari saa tällä hetkellä palkkaa vähän alle kuusi tuhatta euroa kuukaudessa, kertoo Ilta-Sanomat. Summa on puolet hänen normaalista palkastaan, joka on 11 528 euroa kuussa.

– Niin kauan, kun Yli-Viikari on virantoimituksesta pidätettynä, hän saa puolta palkkaa, ja muutoin irtisanomisajan palkka on sama kuin normaaliajan palkka, sanoo VTV:n hallintojohtaja Tuula Sandholm.

Yli-Viikari on parhaillaan pidätettynä virastaan sen vuoksi, että Keskusrikospoliisi tutkii hänen toimiaan VTV:n pääjohtajana. Lisäksi eduskunta päätti aiemmin tänään irtisanoa Yli-Viikarin pääjohtajan paikalta. Irtisanomisaika on puoli vuotta ja siltä ajalta maksetaan palkkaa.

VTV maksaa Yli-Viikarille kuitenkin puolta palkkaa niin kauan kuin virasta pidättäminen jatkuu. Kun esitutkinta päättyy, Yli-Viikarin palkka nousee takaisin täyteen palkkaan.

Jos poliisitutkinta johtaa syyteharkintaan, eduskunta todennäköisesti jatkaa virasta pidättämistä. Tällöin Yli-Viikarin palkka putoaa taas puoleen palkkaan. Jos syyteharkintaan ei löydy perusteita, palkka pysyy täydessä palkassa. Tällöin Yli-Viikari voisi teoriassa myös palata pääjohtajan tehtävään ja pysyä siinä irtisanomisajan päättymiseen saakka.

Yli-Viikarilla on myös ylijohtajan ”pakastevirka” VTV:ssä, johon hän mahdollisesti voisi palata sen jälkeen, kun irtisanomisaika päättyy. Ylijohtajien virat on tosin lakkautettu sen jälkeen, kun Yli-Viikari jäi virasta virkavapaalle. Tämä tapahtui, kun hänet valittiin pääjohtajaksi.

Lue myös: Tytti Yli-Viikari esitteli salaperäisen A-kirjaimen – tässä voi olla selitys

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt