Tappara sai SM-liigalta tuntuvat sakot koronarikkomuksesta. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

IS: Tapparalle kymmenien tuhansien eurojen sakot koronarikkeestä

Sakko on yksi liigahistorian suurimmista.

Jääkiekkoseura Tappara on saanut SM-liigalta kymmenien tuhansien eurojen sakon koronasääntöjen rikkomisesta, kertoo Ilta-Sanomat.

Tapparan urheilujohtaja Jukka Rautakorpi oli ohjannut karanteeniin määrättyjä Tapparan A-junioreiden pelaajia harjoittelemaan Hakametsä III-harjoitushalliin. Tampereen kaupunki joutui syntyneen koronariskin takia sulkemaan hallin.

SM-liiga kertoi sakkorangaistuksesta viime viikolla, mutta ei ole kertonut sen suuruutta. IS:n mukaan sakon suuruus on useita kymmeniä tuhansia euroja.

– Kyse on yhdestä SM-liigan historian suurimmasta seuralle määrätystä sakosta, ja siinä ilman muuta puhutaan useammasta kymppitonnista. Sen tarkemmin en halua asiasta puhua, lähde sanoo IS:lle.

Tapparan puheenjohtaja Heikki Penttilä sanoo, että sakot ovat ”erittäin tuntuvat”. SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi ei suostu kommentoimaan asiaa lainkaan.

– Tilanne on hyvin yksiselitteinen: SM-liigan sisällä on osakassopimusta myöten päätetty, ettei yksittäisten sakkojen summia avata julkisesti, Kallioniemi painottaa.

LUE MYÖS:
Yle: Tapparan koronaskandaalissa epäiltyjä luultua enemmän (VU 6.4.2021)
Karanteeniskandaali: Terveystalo lopettaa yhteistyön Tapparan kanssa (VU 26.3.2021)

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt