Verkkouutiset

IS: Suomeen tulee outoja puheluita +44-numeroista, tällaisia soitot ovat

Viestintäviraston mukaan kyse voi olla kansainvälisestä huijauksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomeen kohdistuu Ilta-Sanomien mukaan soittelukampanja Britannian +44-alkuisista numeroista. Soitot on naamioitu kyselyiksi ja soittajien tarkoitusperät vaikuttavat IS:n mukaan hämäriltä.

Eniten soittoja tulevasta +44-numerosta on haettu lisätietoja tuntemattomien numeroiden puheluiden kukasoitti.fi-palvelun mukaan viime päivinä yli 15 000 kertaa.

Puheluissa on udeltu vastaajan ikää ja velkatilannetta. Soittaja on tiennyt vastaanottajan nimen, joskus myös työnantajan.

Viestintäviraston erityisasiantuntija Ilkka Sovanto sanoo IS:lle, että soitoilla saattaa olla yhteys aiempaan soittelukampanjaan. Siinä päätarkoitus vaikutti olevan osallistujien saaminen epämääräiseen sijoitustoimintaan.

Soittajat puhuvat englantia vahvasti intialaistyyppisellä aksentilla. Puhelussa on taustahälyä. Soitot näyttävät tulevan Lontoosta, mutta Sovannon mukaan kyse lienee siitä, että puhelut reititetään Englannin kautta.

Soittajat yrittävät sitkeästi uudelleen. Viestintäviraston Sovanto kehottaa katkaisemaan puhelun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)