Aki Lindén. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

IS: SDP:n kansanedustaja kertoo taistolaistaustastaan

Aki Lindén sanoo ampautuneensa mukaan valtavaan nuorisoliikehdintään.

Ilta-Sanomat  on haastatellut SDP:n kansanedustajaa, HUS:n toimitusjohtajana 2010-18 toiminutta Aki Lindéniä, 67. SDP:een 1994 liittyneen Lindénin kerrotaan olleen nuoruudessaan taistolaisaktiivi, joka ”visioi sosialistisesta vallankumouksesta” ja oli aiemmin Skdl:n kaupunginvaltuutettu Turussa.

Aki Lindéniltä kysytään, onko hän tehnyt tiliä menneisyytensä kanssa ja ”mikä sai heittäytymään totalitaarisen ideologian vietäväksi”?

– Se oli valtavaa nuorisoliikehdintää ja halua ratkaista suomalaisen yhteiskunnan ongelmia, ampauduin siihen virtaan mukaan. Turku oli hirveän vahva teollisuuspaikkakunta. Telakat, raksa, tekstiili, elintarviketeollisuus… kerran vuodessa oli paikallinen yleislakko, siellä oli tavattoman vahva perustyöläisten jatkuva joukkotaistelu, Aki Lindén vastaa IS:lle.

– Lääkärin ammatilla oli luontevaa olla mukana, koska sitä ammattia arvostettiin, autoin paljon työväenliikkeen ihmisiä terveyskysymyksissä ja ihan sairausasioissakin.

IS kirjoittaa Lindénin irtautuneen ”kommunistisesta perinnöstä” 1991.

Claes Andersson oli esittänyt aika kriittisen havainnon tapahtumista itänaapurissa ja otin voimakkaasti kantaa Anderssonin puolesta. Tämä kuulostaa vähän naiivilta, mutta jos naapurimaan (Mihail) Gorbatshov ikään kuin sosialidemokratisoitui, niin pieni Aki Lindén Suomessa sosialidemokratisoitui myös.

LUE MYÖS:
Nyt hän on Sdp:n ehdokas, 1975 rakennettiin vallankumousta ja kommunismia (VU 1.11.2018)

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt