Pysäköinnintarkastajat jalkautuvat antamaan virhemaksun, jos uusi järjestelmä kertoo, että auton parkkimaksu on maksamatta. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

IS: Pysäköintivalvojien autokamerat skannaavat rekisteritunnuksia

Uusi järjestelmä tehostaa sakotusta huomattavasti.

Helsingissä pysäköinninvalvonnassa on otettu käyttöön Skoda Fabia -merkkiseen autoon kattokamerat, joiden tarkoitus on tehostaa pysäköinninvalvojien työtä. Ilta-Sanomien mukaan uusi valvontatapa tarkoittaa Helsingissä pysäköiville yhä tehostuvaa parkkisakotusta – tai oikeammin hallinnollisten valvontamaksujen kirjoittamista.

– Kamera-auton katolla olevat kamerat skannaavat ajoneuvon rekisteritunnuksen, ja järjestelmä tarkistaa pysäköinnin tietovarastosta, pysäköinti-HUBista, onko kyseisellä ajoneuvolla voimassa olevaa pysäköintimaksua tai pysäköintitunnusta, Helsingin kunnallinen pysäköinninvalvoja Kaija Kossila kertoo uuden auton järjestelmistä.

Jos pysäköintimaksu ei ole tietojärjestelmästä saadun tiedon mukaan voimassa, lähettää järjestelmä pysäköinnintarkastajille tiedon maksamattomuudesta ja pysäköinnintarkastajat jalkautuvat ilmoituksen perusteella valvontatoimiin eli antamaan pysäköintivirhemaksua normaalisti.

Käytännössä järjestelmä siis tehostaa pysäköinninvalvontaa huomattavasti, kun valvojien ei tarvitse käydä jokaista pysäköityä autoa henkilökohtaisesti läpi.

Ainakin toistaiseksi uudenlaisia kamera-autoja on käytössä vain yksi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt