IS: Putinin lähipiiriläinen vaati selvitystä MM-finaalin tuomaripelistä

Venäjän jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja odottaa selvitystä MM-finaalin jäähyistä, kertoo Ilta-Sanomat.

Venäjän jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja, Jokerien osakas ja Hartwall Areenan pääomistaja Roman Rotenberg haluaa selvityksen nuorten jääkiekon MM-finaalin jäähyistä Kansainväliseltä jääkiekkoliitolta.

Championat-uutissivuston mukaan Rotenberg kertoi odottavansa Kansainvälisen jääkiekkoliiton ottavan finaalin jäähyminuutit tarkasteluun.

– IIHF:n täytyy tarkastella jäähytilastoja. Ja antaa arvio tapahtuneesta. Me emme voi tehdä sitä itse. Emmekä me tule sitä tekemään itse, sillä ei ole meidän tehtävämme arvioida tuomariston toimia, Rotenberg sanoi.

Uutissivuston mukaan Venäjä ei kuitenkaan ole aikeissa tehdä virallista valitusta tuomaroinnista.

R-Sportin haastattelussa Rotenberg kertoi ihmettelevänsä, miten on mahdollista, että Venäjälle annettiin kymmenkertainen määrä jäähyminuutteja Suomeen verrattuna.

– En halua viitata tuomarointiin, sillä vahvin voittaa aina. Mutta on olemassa yksi tietty fakta, joka puhuu itse omasta puolestaan: se on suhde jäähyminuuttien välillä. Meille annettiin 40 ja suomalaisille 4, Rotenberg sanoi.

– Vastustajallamme oli 10 minuuttia puhdasta ylivoimaa. Tuollaista jäähyminuuttien suhdetta finaalissa en rehellisesti muista koskaan olleen, hän hämmästeli.

Roman Rotenbergin isä Boris Rotenberg on vaikutusvaltainen liikemies, urheiluvaikuttaja ja yksi Vladimir Putinin läheisimmistä ystävistä.

Boris Rotenberg ja hänen veljensä Arkadi Rotenberg ovat tunteneet Putinin jo tämän nuoruuden judoajoista lähtien. Heidän liiketoimensa ovat vahvasti kytköksissä Venäjän valtioon. Arkadi ja Boris Rotenberg ovat läntisillä pakotelistoilla.

Kommentit