Tasavallan presidentti Sauli Niinistö. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

IS: Presidentti kirjelmöi hallitukselle ideastaan kriisiryhmästä

Presidentti ei esittänyt valtioneuvostolle nyrkki-ryhmän perustamista, vaan kirjoitti laveammin kriisiryhmään liittyvästä ideasta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo Ilta-Sanomille pitävänsä täysin ymmärrettävänä, jos asia halutaan järjestää toisella tavalla.

– Minun päässäni ja ymmärtääkseni monen muunkin on syntynyt tuumailuja siitä, olisiko näistä asiantuntijoista koottavissa jonkinlainen kriisiryhmä eli käytännöntoimijat miettimään yhdessä hallinnon kanssa asioita, presidentti sanoo IS:lle.

Hänen mukaansa ryhmällä ei tietenkään olisi minkäänlaista päätöksentekovaltaa. Ideassa ryhmä voisi siis vain tuottaa tilannekuvia ja -analyysejä hallituksen käyttöön.

– En missään tapauksessa ajattele, että sillä olisi mitään päätäntävaltaa. Ainoastaan, että se nostaisi esiin ajatuksia ja tekisi ehdotuksia, presidentti sanoo.

IS:n mukaan presidentti lähetti valtioneuvostolle tällä viikolla ideaan liittyen kirjeen sähköpostitse.

– Olen esittänyt näitä asioita myös viestitse ja kävimme torstaina pääministerin kanssa viesteillä hyvin kohteliaan ajatustenvaihdon, hän kertoo.

Valtioneuvoston näkemys on, ettei erilliselle kriisiryhmälle ole tarvetta. Tilannetta hoitaa pääministerin helmikuun lopulla perustama COVID-19-ryhmä, joka koostuu ministeriöiden kansliapäälliköistä. COVID-19-ryhmää johtaa pääministerin valtiosihteeri Mikko Koskinen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt