Johanna Ojala-Niemelä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

IS: Pekka Haaviston tapaus käsittelyyn syyskuussa

Perustuslakivaliokunta kuulee asiantuntijoita heti eduskunnan istuntotauon päätyttyä.

Keskusrikospoliisin yli tuhatsivuinen esitutkinta-aineisto ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toimista siirtyy valtakunnansyyttäjän arviointiin ennen sen luovuttamista eduskunnan perustuslakivaliokunnalle.

Valiokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) sanoo Ilta-Sanomille, että kuultavilla asiantuntijoilla on elokuussa aikaa perehtyä aineistoon. Käsittely alkaa heti istuntotauon päätyttyä syyskuun alussa.

– Näin massiivisen aineiston läpikäymiselle on varattava tarpeeksi aikaa sekä valiokunnan jäsenille että asiantuntijoille. Menee kuitenkin pari–kolme viikkoa, vaikka kuinka nopeasti yrittäisi tehdä, Johanna Ojala-Niemelä toteaa IS:lle.

Hänen mukaansa ministerin oikeusturvan kannalta on tärkeää, että asia käsitellään huolellisesti ja perusteellisesti, mutta ilman aiheettomia viivästyksiä.

Kokoomuksen ryhmäjohtaja Kai Mykkänen huomauttaa, että kuulemiset käytiin viimeksi tammikussa eli istuntojen kannalta poikkeuksellisena ajankohtana. Hän painottaa, ettei halua politisoida aikataulua, vaan asia kuuluu valiokunnan jäsenten harkittavaksi.

– Voi jäädä miettimään, että voisiko tässä edetä nopeamminkin, Mykkänen sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt