X
SULJE MAINOS
Lentomatkustaja Finnairin koneessa. / LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

IS: Nämä ovat parhaat istumapaikat lentokoneessa

Turbulenssia pelkäävien kannattaa istua matkustajakoneen etuosaan.

Nimettömänä pysyttelevä suomalainen lentoemäntä kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa vihjeitä parhaiden paikkojen valintaan lentokoneessa.

Monet turbulenssia eli ilmakuoppia pelkäävät ovat kuulleet vinkin, jonka mukaan koneen keskiosa olisi vakain kohta massan keskipisteen vuoksi.

– Liike menee progressiivisesti edestä taakse. Kun kone menee lujaa eteenpäin, liike on pienempää edessä kuin takana, lentoemäntä sanoo.

Hän suosittelee valitsemaan paikan koneen etupuolelta, jos turbulenssista haluaa selvitä vähemmällä.

Lisätilaa kaipaaville paras paikka löytyy usein exit-riviltä. Finnairin mukaan rivillä ei ole aina enemmän jalkatilaa, minkä lisäksi matkustajan tulee olla yli 12-vuotias ja puhua suomea tai englantia. Exit-rivillä istuvan pitää hätätilanteessa avata painava ovi ja tarvittaessa avustaa henkilökuntaa.

Lentoemäntä suosittelee valitsemaan koneen takaosan, jos pääsy wc-tiloihin on tärkeää. Euroopan lennoilla niissä on eniten vessoja ja hieman enemmän liikkumatilaa. Kaukolennoilla koneet ovat suurempia, joten myös wc-tiloja löytyy muualta.

– Kanarian lennolla tarjoilu voi kestää kolme tai neljäkin tuntia, eikä vessaan ole silloin aina helppo päästä. Jos olet valmiiksi taaempana, tilanne helpottuu, lentoemäntä toteaa.

Jos ruoan haluaa muita ennen, kannattaa paikka varata turistiluokan edestä. Tarjoilu aloitetaan yleensä edestä ja takaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt