Osassa kouluista ja päiväkodeista ei maanantaina ja tiistaina ole tarjolla ruokaa. LEHTIKUVA / ALEKSI TUOMOLA

IS: Lakko iskee vähävaraisiin, järjestölle satoja avunpyyntöjä

Koulu- ja päiväkotiruuan puuttuminen syysloman jälkeen aiheuttaa vaikeuksia vähävaraisille perheille.

Vähävaraisia perheitä pääkaupunkiseudulla tukeva Apuna ry on saanut parisensataa yhteydenottoa liittyen JHL:n lakkoon, kertoo Ilta-Sanomat. Osassa kouluja ja päiväkoteja ei lakon vuoksi ole maanantaina ja tiistaina tarjolla ruokaa. Tilannetta vaikeuttaa vielä takana oleva syysloma.

– Lomat ovat aina tosi vaikeita tämmöisille (vähävaraisille) perheille, kun lapset ovat himassa ja heiltä puuttuu päivittäinen kouluruoka. Ja kouluruokaa menisi muutenkin kaikkein eniten maanantaisin nälkäisen viikonlopun jäljiltä. Ja nyt tilanne vielä jatkuu lakon takia. Se on tosi iso juttu, Apuna ry:n toimintaa pyörittävä Heidi Jaari sanoo IS:lle.

– Nyt siellä perheissä on iso hätä, hän lisää.

Jaarin mukaan ihmiset ottavat yleensä avustusjärjestöihin yhteyttä todellisessa hätätilanteessa.

– Ne viestit, mitä me yleensä saadaan, ovat yleensä todella epätoivoisia. Yhteydenotto on ikään kuin viimeinen oljenkorsi, Jaari sanoo.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n poliittinen lakko alkoi maanantaina kello 00.00. Lakko kestää kaksi päivää ja näkyy siivouksessa, kiinteistöhuollossa, ruokapalveluissa sekä liikunta-, kulttuuri- ja urheilutoimessa. Lakossa on yli 10 000 JHL:n jäsentä.

Kouluihin ja päiväkoteihin, joihin lakko vaikuttaa, kehotetaan ottamaan eväät mukaan maanantaina ja tiistaina.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt