X
SULJE MAINOS
Vaasalaisäidin kuva lapsensa jalasta, jossa epällään rannalta tullutta kyynpuremaa. Facebook

Kyykäärmeet saattaneet pistää lapsia veden alla rannalla

Vaasassa uineiden jalkoihin tuli parillisia jälkiä.

Ilta-Sanomat uutisoi Vaasan Isolahden uimarannasta, jossa ainakin viisi lasta tai teiniä on saanut jalkoihinsa parillisia jälkiä. Vaasan kaupunki on kehottanut varovaisuuteen rannalla.

Lapset olivat kärsineet huimausoireista. Yksi tytöistä oli 4,5-vuotias.

Eräs oli näyttänyt käärmeen kuvaa ja sanonut pitkän käärmeen uineen vedessä, mutta häntä ei uskottu.

Sairaalasta oli käsketty äitiä soittamaan ambulanssi.

Yksi äideistä kertoo 13-vuotiaan tyttären uineen ison kiven läheisyydessä, kun hän yhtäkkiä tunsi kipua jalassaan. Tyttö oli ollut kalpea. Hänet vietiin yöksi tiputukseen.

– Hän oli noussut vedestä pois ja huomannut, että jalasta tulee verta. 

Myös sairaalassa arvioitiin, että kyse voisi olla joko kyystä tai rantakäärmeestä. Varmuutta ei ole ja käärmettä ei ole löytynyt.

Vastaavia jälkiä on löytynyt useammalta muultakin samalla uimarannalla käyneeltä lapselta. Eräät ovat julkaisseet Facebookissa kuvia lastensa iholla näkyvistä parillisista jäljistä.

– Vedessä kaksi isoa kiveä, rannalta katsottuna vasemmanpuoleisessa pesii käärme. Oletettavasti rantakäärme. Puri todistettavasti ainakin kolmea teiniä, oireita heille ei minun aikana ainakaan tullut. Toisella kertaa oli purassut kesken sukelluksen. Suosittelen siis jättämään tämän kiven rauhaan, vaikkakin siitä olisi kiva hyppäillä veteen, eräs kirjoittaa.

Eräs rannalla ollut kertoo todistaneensa itse kolmen lapsen pureman, jolloin ainakin kaksi oli nähnyt käärmeen.

Anestesiologian erikoislääkäri ja Turun yliopistollisen keskussairaalan dosentti Markku Taittonen sanoo IS:lle, että kyy voi purra vedessä siinä missä maallakin. Häntä kuitenkin mietityttää kuvien puremajälkien etäisyys toisistaan.

– Kyy on kuitenkin loppujen lopuksi aika pieni otus.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt