Antti Rinne. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

IS kysely: Vain 27 prosenttia luottaa hallituksen talouteen

Yli puolet vastaajista ei usko talouden ja työllisyyden paranevan tällä hallituskaudella.

27 prosenttia suomalaisista pitää Antti Rinteen (sd.) hallituksen talousodotuksia edes jossain määrin realistisina, selviää Ilta Sanomien Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä.

Kyselyssä esitettiin väite, jonka mukaan ”Antti Rinteen hallitusohjelma on rakennettu epärealististen talousodotusten varaan – valtion menoja lisätään, vaikka rahoitusta ei pystytä takaamaan muuten kuin velanotolla”.

Väitteen kanssa samaa mieltä oli selvä enemmistö, 64 prosenttia vastaajista. 35 vastasi allekirjoittavansa väitteessä todetun näkemyksen täysin, 29 vastaajista oli jokseenkin samaa mieltä.

Täysin eri mieltä väitteen kanssa oli vain 9 prosenttia, jokseenkin eri mieltä 18 prosenttia vastaajista. Yhteensä 27 prosenttia luotti hallituksen talouspohjan pitämiseen edes jossain määrin.

”Uskottavuus puuttuu”

Yli puolet vastaajista ei myöskään usko siihen, että talouden kasvaisi ja työllisyys paranisi seuraavien neljän vuoden aikana tai työllisten määrän vahvistuisi 60 000 henkilöllä hallituksen tavoitteiden mukaisesti.

Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juho Rahkosen mukaan suomalaiset eivät luota Rinteen hallituksen talous- ja työllisyysodotuksiin, ja kansan silmissä hallitusohjelmalta puuttuu uskottavuus.

– Eli periaatteessa ihan kannatettavia tavoitteita, mutta ei ihan uskota, että niihin päästään, Rahkonen tiivistää.

Tutkimukseen haastateltiin 1257:ää  täysi-ikäistä Suomen asukasta 10.–12. kesäkuuta. Virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt