IS: Kuuden SPR:läisen työ päättynyt kielletyn suhteen takia

Kuuden Suomen Punaisen Ristin vastaanottokeskuksen työntekijän työsuhde on päättynyt vastaanottokeskuksissa, kertoo Ilta-Sanomat.

Lehden mukaan kuudella vastaanottokeskuksen työntekijällä on ollut turvapaikanhakijan kanssa seksisuhde tai muu sellainen suhde, jossa on voitu nähdä riski suosimiseen.

Aiemmin julkisuudessa on kerrottu muun muassa, että Länsi-Suomen piiri tutkii epäilyjä, joiden mukaan järjestön naistyöntekijä olisi ollut seksisuhteessa vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijamiehen kanssa.

– Asia on sanktioitu. Sitä emme pysty todentamaan, onko kysymys ollut seksisuhteesta vai suhteesta. Molemmat ovat kiellettyjä, niin seksisuhde kuin suhdekin, SPR:n Länsi-Suomen piirin toiminnanjohtaja Pekka Annala kertoo lehdelle.

Savo-Karjalan piirin toiminnanjohtajan Kaisu Haatajan mukaan työn rooli on sellainen, ettei asiakkaaseen voi olla suhdetta.

– Tässä työssä ei edes vapaa-aikana voi olla asiakkaan kanssa intiimissä suhteessa. Se ei ole sallittua. Siinä on hyväksikäytön mahdollisuus, puolin ja toisin. Toivottavasti myös tämä syntynyt keskustelu ohjaa ihmisiä ajattelemaan, mitä seurauksia suhteesta voisi olla, Haataja sanoo.

Kommentit