X
SULJE MAINOS
Ruotsi on antanut yhteiskunnan pyöriä koronasta huolimatta. Suurkirkko Tukholmassa. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

IS: Koronaan kuollut Ruotsissa ainakin 632 suomalaista

Viruksen kolmas aalto osui ankarasti Ruotsissa asuviin suomalaisiin.

Suomessa syntyneiden mutta Ruotsissa asuvien kansalaisten pandemiakuolleisuus on 632 henkilöä, kertoo Ilta-Sanomat viitaten Ruotsin Kansanterveyslaitoksen tilastoihin.

Vuosi sitten kesällä Suomessa syntyneiden pandemiakuolleisuus oli 210 henkilöä. Viranomaisten mukaan tilasto laahaa jäljessä, eikä se ole tarkka. Siitä voi kuitenkin nähdä, että koronan kolmas vaihe osui Ruotsissa asuviin suomalaisiin rankasti.

Ruotsissa asuu yli puoli miljoonaa Suomessa syntynyttä, ja kuolleiden määrä 100 000 asukasta kohden on 145 koko pandemian aikana. Suomessa vastaava luku on 17.

Ruotsissa asuvat suomalaiset ovat toiseksi suurin ryhmä koronapandemiaan kuolleissa ruotsalaisten jälkeen.

Jos vertaillaan muista pohjoismaista lähtöisin olevia kansalaisia, siis suomalaisia, norjalaisia, tanskalaisia ja islantilaisia, suomalaiset ovat selvä ykkönen. Yhteensä muita pohjoismaalaisia on kuollut Ruotsissa tilastojen mukaan 807. Suomalaisten osuus tästä on yli 600.

Ruotsi luotti pandemian alettua laumasuojan kehittymiseen, kun tarpeeksi moni on sairastanut leviävän taudin. Tästä on hiljalleen siirrytty pois. Ruotsissa koronaan kuolleiden määrä on yli 14 600.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt