X
SULJE MAINOS
Mies tankkaa autoa bensa-asemalla. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

IS kokosi vinkit: Näin säästät bensiinikuluissa

Korkeimmat yksittäisillä asemilla nähdyt hinnat ovat 95E10-bensiinin osalta olleet 1,95 euroa litralta.

Omiin bensakuluihin voi vaikuttaa monin tavoin varsinaisesti ajamista vähentämättä, kirjoittaa Ilta-Sanomat. Lehden kokoamien vinkkien avulla voi säästää vuositasolla jopa satoja euroja polttoainekuluissa.

Huomioi turha painolasti. Tavaroiden paino autossa lisää polttoaineen kulutusta.

Ilmanvastus lisää polttoaineen kulutusta, joten esimerkiksi käyttämätön kattoteline kannattaa poistaa autosta.

Moottorin esilämmitys kylmillä keleillä kannattaa, sillä lämmin moottori kuluttaa vähemmän polttoainetta. Älä tyhjäkäytä autoa.

Huolehdi rengaspaineista. Renkaiden liian matala ilmanpaine voi lisätä vierintävastusta ja sitä kautta bensankulutusta merkittävästi. Paineet on hyvä tarkistaa säännöllisesti.

Huolla autoa säännöllisin väliajoin. Auton säännölliset huoltotoimenpiteet, kuten ilmansuodattimen tai öljyn vaihdot voivat auttaa säästämään polttoainekuluissa.

Ota käyttöön taloudellinen ajotyyli. Kiihdytä rauhallisesti ja aja nopeusrajoitusten mukaisesti. Päästä kaasupoljin liikennevalojen tai risteyksen lähestyessä hyvissä ajoin. Käytä matkantekoon pikkuteiden sijaan moottoriteitä, sillä se on polttoainetehokkaampaa.

Vältä ilmastoinnin ja muiden auton sähköisten ominaisuuksien turhaa käyttöä, sillä ne voivat lisätä polttoaineen kulutusta.

Seuraa jakeluasemien hintatietoja polttoaine.net-hintaseurantasivuston kautta. Sivuston hintatiedot päivittyvät autoilijoiden ilmoittamien tietojen perusteella.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt