Kokoomus pyrkii järjestämään korvaavia tilaisuuksia sähköisesti mahdollisuuksien mukaan. LEHTIKUVA / TIMO AALTO

IS: Hallitukselle yrittäjiltä arvosana 5,5

Kokoomus on suosituin yrittäjäpuolue.

Kokoomus on ylivoimaisesti suosituin puolue yrittäjien keskuudessa, käy ilmi Ilta-Sanomien haltuunsa saamasta Suomen Yrittäjien teettämästä Yrittäjägallupista.

Kyselyyn vastanneista 39 prosenttia äänesti kokoomusta huhtikuun eduskuntavaaleissa. Jos eduskuntavaalit olisivat nyt, kokoomusta äänestäisi 36 prosenttia yrittäjistä.

Kantar TNS:n syyskuun lopussa ja lokakuun alussa tekemään kyselyyn vastasi 1006 pk-yrityksen edustajaa, joista suurin osa, 448, on yksinyrittäjiä. 426 vastaajaa toimii yrittäjinä 2–9 henkilön yrityksissä.

Perussuomalaiset on toiseksi suosituin yrittäjäpuolue. Kyselyyn vastanneista yrittäjistä 14 prosenttia yrittäjistä äänesti perussuomalaisia eduskuntavaaleissa. Jos vaalit olisivat nyt, perussuomalaisia äänestäisi 17 prosenttia yrittäjistä.

Keskustan trendi yrittäjien keskuudessa laskee. Kevään vaaleissa 13 prosenttia yrittäjistä äänesti keskustaa. Jos vaalit pidettäisiin nyt, keskustaa äänestäisi kymmenen prosenttia yrittäjistä.

Vihreät on kirinyt keskustan rinnalle jaetulle kolmannelle sijalle.

Pääministeripuolue SDP:tä äänestäisi ainoastaan yksi prosentti, jos vaalit pidettäisiin nyt. Demareiden kannatus yrittäjien keskuudessa on ollut viimeisen neljän vuoden aikana 2–3 prosentin tasolla.

Myös Rkp:n ja vasemmistoliiton kannatus yrittäjien keskuudessa on vähäistä: Rkp:ta ja vasemmistoliittoa äänestäisi kaksi prosenttia yrittäjistä, kristillisdemokraattien kannatus on prosentin luokkaa.

Yrittäjät antavat pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallitukselle välttävän arvosanan yrittäjyyden ja työllisyyden edistämisestä. Yrittäjyyden edistämisestä annetaan arvosana 5,43 ja työllisyyden edistämisestä 5,46.

Juha Sipilän (kesk.) hallitukselle yrittäjät antoivat viime joulukuussa yrittäjyyden edistämisestä arvosanan 7.

Suomen Yrittäjien Kantar TNS:llä teettämän gallupin virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt