Kaikki jäihin pudonneet eläimet pelastuivat. KUVA: Psubraty, Pixabay

IS: Hirvi putosi jäihin, mökkiläinen riensi apuun

Sorkkaeläimiä on pulahdellut perjantaina jään läpi poikkeuksellisen paljon.

Varsinais-Suomessa on ollut perjantaina poikkeuksellinen jäihin pudonneiden hirvien ja peurojen suma, Ilta-Sanomat kertoo.

Varsinais-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan IS:lle, että pitkäperjantaille on osunut jo kolme eläimenpelastustehtävää Pöytyällä, Uudessakaupungissa ja Taivassalossa. Pöytyällä hirvi putosi järven jään läpi, Uudessakaupungissa mereen pulahti peura.

– Kävi niin hyvä tuuri, että mökkiläinen oli havainnut hirven ja saanut tehtyä pelastautumisrailon sille ennen pelastuslaitoksen saapumista paikalle. Hirvi pelastautui jäistä mökkiläisen esimerkillisen toiminnan ansiosta, eikä se loukkaantunut tilanteessa, pelastuslaitokselta kerrotaan IS:lle.

Taivassalossa jäiden läpi putosi iltapäivällä peräti neljä peuraa.

– Meiltä oli kolme yksikköä paikalla pelastamassa niitä. Käytettiin pientä venettä ja pintapelastajia apuna. Peurat saatiin hengissä ylös takaisin luontoon.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen paloesimies Tarmo Katajamaa pitää sumaa poikkeuksellisena. Hän ei muista, koska samalle päivälle olisi sattunut yhtä monta pelastustehtävää, jossa eläimiä putoaa jään läpi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt