X
SULJE MAINOS
THL Helsingissä. LEHTIKUVA/MIKKO STIG

IS: Hallituksen koronahoito riitaista, THL halusi viittauksen pois

Hybridistrategian valmistelun aikana THL ja STM olivat erimielisiä, milloin koronarajoituksia purettaisiin.

Ilta-Sanomien mukaan sosiaali- ja terveysministeriö halusi odottaa, että koronatartuntojen ilmaantuvuusluku laskisi huomattavasti nykyisestä, kun taas Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mielestä rajoitusten pitäisi poistua, kun kaikki halukkaat ovat saaneet rokotteen.

IS:n tietojen mukaan THL jopa vaati, että strategiasta poistetaan sitä koskevia mainintoja, koska näkemyserot ministeriön kanssa olivat paikoitellen niin suuria.

Maanantaina esitellyssä hybridistrategiassa linjattiin, miten Suomea lähdetään vähitellen avaamaan ja siirrytään kohti normaaleja oloja.

Uuden koronastrategian valmistelua kuvaillaan IS:lle hallituslähteistä kiireiseksi ja keskeneräiseksi. Eniten huolta hybridistrategian valmistelussa on kuitenkin herättänyt se, että THL:n ja STM:n näkemykset on olleet hyvinkin erilaisia toisiinsa nähden.

Näkemysero on koskenut muun muassa sitä, missä vaiheessa rajoituksia voidaan alkaa purkamaan, millainen merkitys annetaan rokotekattavuuden kasvulle ja miten ilmaantuvuusluvusta puhutaan jatkossa.

IS:n tietojen mukaan THL:n kanta hybridistrategian luonnokseen olikin vielä viime viikolla varsin kriittinen. Erään hallituslähteen mukaan THL olisi jopa pyytänyt, ettei siihen viitattaisi tietyiltä osin strategiassa asiantuntijaorganisaationa, sillä sen kannat ovat niin kaukana STM:n kannoista.

THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen totesi lauantaina Ylen Ykkösaamussa, että hänen mielestään rajoitusten tulisi poistua, kun kaikki halukkaat ovat saaneet rokotteen.

– Ei kai me voida ajatella niin, että jos on joku joukko, joka ei halua ottaa rokotuksia, niin loppu yhteiskunta olisi sen vuoksi ikuisesti suljettuna, Salminen sanoi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt