Antti Rinne. LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN

IS: Antti Rinne odottaa kuukauden vihreiden ja keskustan nokittelun laantumista

Pääministerin mukaan hallituksen sisällä ei ole kauhean isoja ristiriitoja hallitusohjelman suhteen.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) kertoo Ilta-Sanomille käyneensä hallituspuolueiden, vihreiden ja keskustan, nokittelusta muutaman kerran keskusteluja. Rinteen viestinä on ollut, että näkemyseroista olisi parempi keskustella hallituksen sisällä, eikä julkisuudessa.

– Olen sanonut ministereille, että yksittäisten puheenvuorojen kommentointi julkisuuteen ei ole minusta kovin fiksua. En sitä itse tekisi. Odotan tässä nyt kuukauden verran, että tilanne selkeytyy myös keskustan puheenjohtajakysymyksen ympärillä. Jos tilanne sitten vielä jatkuu tällaisena, että aina silloin tällöin pulpahtaa jotain ristiriidalta näyttävää, niin meitähän ohjaa hallituksessa hallitusohjelma ja sen mukaan tulemme toimimaan, Antti Rinne sanoi IS:lle.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen on sanonut eilen Iisalmessa pitävänsä epäkohteliaana sitä, että vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo toivoi viikko sitten keskustan saavan selkeyttä tilanteeseensa ja puuttui siten keskustan sisäisiin asioihin.

Kurvinen painotti Iisalmessa, että kyse on näkökulmaeroista puolueiden välillä, mutta mitään draamaa tilanteeseen ei liity. Rinteen mukaan hallituksen sisällä ei ole ”kauhean isoja ristiriitoja” hallitusohjelman suhteen.

– Tiedostimme, kun hallitusohjelmaa neuvoteltiin, että meillä on pari sellaista asia­kokonaisuutta, joissa on jännitteitä puolueiden välillä. Ne liittyivät erityisesti metsäpolitiikkaan ja maahanmuuttopolitiikkaan ja niissä ne ovat nyt näkyneetkin, Rinne sanoi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt