"Työttömyyttä ei voi merkittävästi alentaa ilman, että tehdään työmarkkinoille rakenteellisia uudistuksia." LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Helpompi irtisanominen, yleissitovuus pois – näin yrittäjät palkkaisivat

Pienten ja keskisuurten yritysten yrittäjistä 70 prosenttia haluaisi sopia työehdoista paikallisesti.

Suomen Yrittäjien julkaisemassa yrittäjägallupissa 74 prosenttia arvioi, että henkilöperusteisen irtisanomisen helpottaminen rohkaisisi palkkaamaan lisää työntekijöitä. Peräti 63 prosenttia kannattaa työehtosopimusten yleissitovuudesta luopumista. Kantar TNS haastatteli tutkimusta varten 1012 yrittäjää.

Yrittäjägallupin tulokset julkaistiin samaan aikaan, kun Suomen Yrittäjät pitävät liittokokoustaan Joensuussa. Yrittäjien keskeisin vaatimus on edelleen se, että yritykset ja työntekijät voisivat sopia vapaasti keskenään työsuhteiden ehdoista.

– Työttömyyttä ei siis voi merkittävästi alentaa ilman, että tehdään työmarkkinoille rakenteellisia uudistuksia, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen kommentoi.

Yrittäjien tavoitteena on Suomen työllisyysasteen nostaminen 80 prosenttiin, julkisen talouden tasapainottaminen ja talouskasvun vakiinnuttaminen. Tällä hetkellä työllisyysaste on noin 70 prosenttia.

– Vain yrittäjien riskinoton, yritysten menestyksen ja niiden tuoman hyvinvoinnin kautta kasvu jatkuu, työpaikat lisääntyvät ja julkinen talous tasapainottuu, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen sanoo.

Suomen Yrittäjien liittokokous avaa perjantaina yrittäjäjärjestön vuoden päätapahtuman Valtakunnalliset yrittäjäpäivät, joille osallistuu yli 1200 pk-yrittäjää eri puolilta Suomea.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt