X
SULJE MAINOS
Iranin presidentti Hassan Rouhani. LEHTIKUVA / AFP

”Huumeita virtaa länsimaihin, jos pakotteista ei luovuta”

Iranin presidentti varoittaa USA:n talouspakotteiden seurauksista.

Iranin presidentti Hassan Rouhani varoitti lauantaina, että Yhdysvaltojen Iraniin kohdistuvat pakotteet heikentävät maan kykyä torjua huumekauppaa, kertoo CNN. Rouhanin mukaan pakotteet voivat johtaa laittomien huumeiden virtaamiseen länsimaihin.

– Varoitan kaikkia Irania boikotoivia osapuolia, että jos valmiutemme taistella huumeita ja terrorismia vastaan heikentyvät, te ette myöskään tule selviytymään huumeiden, pakolaisten, pommien ja salamurhien vaikutuksilta, Rouhani sanoi puheenvuorossaan Teheranissa terrorismin vastaisessa konferenssissa.

Presidentin mukaan Iran käyttää vuosittain miljoonia dollareita huumekaupan torjumiseen.

Iranin sijainti Afganistanin ja Euroopan välillä asettaa sen merkittävään rooliin huumekaupan torjunnassa. Iranin 900 kilometrin pituinen raja Afganistanin kanssa onkin pääasiallinen kanava huumeiden salakuljetuksessa Afganistanista Eurooppaan.

– Ne, jotka eivät usko mitä sanomme, voivat itse tarkistaa asian kartasta, Rouhani totesi puheessaan.

Myös Yhdistyneiden Kansakuntien raportin mukaan Afganistan on tärkeä oopiumin, morfiinin ja heroiinin lähteenä Iranille, Pakistanille, Intialle ja Keski-Aasialle sekä tärkein heroiinin lähde Euroopalle.

– Iranin lisääntyneet lainvalvontapyrkimykset ovat rajoittaneet Afganistanin oopiumvientiä ja vähentäneet oopiumin tuotantoa, YK: n raportissa todetaan.

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt