Iranin korkein johtaja ajatollah Ali Khamenei. (Photo by HO / IRANIAN SUPREME LEADER'S WEBSITE / AFP) / - LEHTIKUVA / AFP

Iran varoittaa vastatoimista

Iran kertoo puolustavansa alueellista koskemattomuuttaan.

Iran on ilmoittanut vastaavansa Yhdysvaltojen uhkauksiin. Iranin ulkoministerin tiedottaja Abbas Musav ylisti yhdysvaltain lennokin alasampumista ja totesi, että Iran puolustaa aina alueellista koskemattomuuttaan kaikkia uhkia vastaan. Asiasta uutisoi Radio Free Europe.

– Olemme valmiita vastaamaan kaikkiin Iranin koskemattomuutta uhkaaviin hyökkäyksiin. Päätöksemme eivät ole riippuvaisia ​​heidän päätöksistään, vaan Iran vastaa tiukasti kaikkeen Yhdysvaltojen aiheuttamaan aggressioon tai uhkaan, Musavi totesi.

Iranin ja Yhdysvaltojen välit ovat kiristyneet äärimmilleen sen jälkeen, kun Iran ampui torstaina alas USA:n miehittämöttömän tiedustelulennokin. Iran sanoo, että lennokki ammuttiin alas sen alueella, kun taas Yhdysvaltojen mukaan ampuminen tapahtui kansainvälisessä ilmatilassa Hormuzinsalmen yllä.

Yhdysvaltain Iranin-suurlähettiläs Brian Hookin mukaan on tärkeää tehdä kaikki mahdollinen jännitteiden lieventämiseksi Iranissa.

– Meidän diplomatiamme ei anna Iranille oikeutta vastata sotilaallisella voimalla. Iranin on vastattava diplomatiaamme diplomatialla, eikä sotilaallisella voimalla, Hook kommentoi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt