X
SULJE MAINOS
Iranin televisiossa esiteltiin iskua Yhdysvaltain kongressitaloon. / TW / Twitter

Iran julkaisi videon räjähtävästä kongressitalosta

Propagandavideolla näytetään myös Jerusalemin ”vapauttaminen” Israelilta.

Iranin vallankumouskaarti on julkaissut propagandavideon, jolla maan esitetään miehittävän Jerusalemin.

Erikoistehosteilla ryyditetyllä videolla näytetään myös Iranin ohjuksen räjäyttämä Yhdysvaltain kongressirakennus.

Vallankumouskaartin tuotos näytettiin valtiollisella televisiokanavalla ennen maan ylimmän johtaja Ali Khamenein puheenvuoroa.

Yhdysvaltain senaattori Pat Toomey muistuttaa hiljattain vuodetusta ääninauhasta, jolla Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif kuvailee vallankumouskaartin vahvaa roolia maan päätöksenteossa. Sotilasjohtajien väitetään häirinneen kansainvälisen ydinsopimuksen syntyä.

Zarifin mukaan Venäjä tuki kulissien takana vallankumouskaartia, sillä sen intresseissä ei ole Iranin ja länsimaiden suhteiden lämpeneminen.

– Viime viikolla Iranin johtavan diplomaatin kerrottiin myöntävän, että vallankumouskaarti päättää asioista Teheranissa. Nyt maa julkaisee feikkivideon, jolla kaarti räjäyttää kongressitalomme, Pat Toomey kirjoittaa Twitterissä.

Hän kehottaa presidentti Joe Bidenin hallintoa pitämään yllä Irania vastaan suunnatut pakotteet ja varautumaan maan aiheuttamaan turvallisuusuhkaan.

Yhdysvaltain ja Iranin välisten epäsuorien neuvotteluiden on kerrottu edenneen kevään aikana. Tavoitteena olisi elvyttää vuonna 2015 solmittu ydinsopimus.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt