Immonen jakoi juutalaisvastaisen saitin tekstin, lupasi aiemmin välttää väärin tulkittavia mielikuvia

Kansanedustaja levittää Facebookissa antisemitistisen blogin linkkiä.

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen totesi taistelu- ja monikulttuurisuuskohun sekä Jyväskylän väkivaltaisuuksien jälkeen 1.8.2015 Facebook-päivityksessään, että ”aion jatkossa kiinnittää huomiota siihen, etten omalla toiminnallani myöskään synnytä minkäänlaisia väärin tulkittavissa olevia mielikuvia”.

Olli Immonen on linkittänyt Facebookiin vain harvoja uutisia tai tekstejä kohuistaan. Keskiviikkona 12.8.2015 Immonen kuitenkin linkitti ja siteerasi anonyymin julkaisijan ylläpitämän Yle Watch -blogin tekstin, jonka alkuosassa arvosteltiin median ”märehtimistä” Immosen kohuilla.

Immosen Yle Watch -päivityksestä ovat uutisoineet muun muassa Vihreä Lanka ja Åbo Underrättelser. Tarkempaa huomiota ei ole kiinnitetty Yle Watchiin. Sen sisällöstä suuri osa on räikeitäkin juutalaisvastaisia tai natseja puolustelevia tekstejä.

Olli Immosen linkittämän Yle Watchin tekstin myöhemmässä osassa siteerattiin ”väkivaltaisen joukkohysterian” uhria, joka kertoi joutuneensa väkivallan kohteeksi pubissa todettuaan olevansa kansallissosialisti. Tekstissä arvosteltiin myös Ylen radio-ohjelmaa, jossa oli virheellisesti väitetty Immosen tunteman ”kansallisradikaali” Kai Murroksen olevan Suomen Vastarintaliikkeen jäsen.

Eräitä esimerkkejä Yle Watchista:

* 3.8.2015 Yle Watchin kirjoituksessa ”Median natsijahti käy jo ylikierroksilla” arvosteltiin Jyväskylän väkivaltaisuuksien raportointia ja todettiin Suomen Vastarintaliikkeen tiedotteen tapahtumista olleen lähempänä totuutta.

* Yle Watchin 29.6.2015 tekstissä ”Ylen holokausti-tarinat – huomion kiinnittämistä pois nykyjuutalaisten teoista” todettiin, että ”Ylen suomalaisvihamielisten monikultturistien motiivina lähettää jatkuvasti natseja ja holokaustia käsitteleviä propaganda-ohjelmia pidetään yleisesti kanavan haluna vierottaa kansa kansallismielisyydestä ja geneettisestä itsesuojelusta”. Tekstin mukaan pakolaiskriiseissä ”näkyy juutalainen kädenjälki”.

* Yle Watchissa kehotettiin lukemaan Magneettimedian paperilehden juttua, jossa unelma-mielenosoituksen järjestäjä ”paljastuu piinkovaksi kulttuurimarxilaiseksi korruptoijaksi, jota motivoi pyhä juutalainen viha valkoista väestöä ja kulttuuria kohtaan”.

Hovioikeus on tuominnut Magneettimedian kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Hovioikeuden istunnossa kuultiin kustantajan pyytämänä todistajana Suomen Vastarintaliikkeen johtajaa.

* Magneettimedian nettisivuilla Yle Watchin kirjoitukset on nostettu kolmeksi uusimmaksi ”uutiseksi”.

* Magneettimedian keväällä julkaisemassa paperilehdessä, jota Suomen Vastarintaliike on jakanut kaduilla, on juttuja kuten ”Suomen juutalaisyhteisön julkaisuilta tuki rikollisvaltio Israelille”, ”Israel – terrorismin ja salamurhien suurvalta” ja ”Miksi Yle valehteli holokaustiohjelmassaan?”.

* Magneettimedia-lehdessä on oma osio muun muassa Kansalliselle Vastarinnalle, Yle Watchille ja MV-lehdelle.

Olli Immonen toimii Yleisradion hallintoneuvoston jäsenenä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt