Leena Meri. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

”Ilmeisesti näiden arvovalintojen vuoksi PS lensi hallituksesta”

Leena Meren mukaan perussuomalaiset ovat eri linjoilla hallituksen kanssa budjetin jakovarasta.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meren mukaan perussuomalaisilla on toisenlainen näkemys budjetin jakovarasta kuin hallituksella.

Meri kertoo Puheenvuoron blogissaan ”esimerkkejä arvovalinnoista”, joiden vuoksi hän epäilee perussuomalaisten joutuneen lähtemään hallituksesta.

− Takuueläkettä korotettiin vain 9 euroa kuussa, kun sitä kuuluisaa jakovaraa ei kuulemma ole. Siihen panostettiin 10 miljoonaa. Perussuomalaiset ovat esittäneet 50 euron lääkeomavastuun poistamista pienituloisilta, tämä merkitsisi noin 11 miljoonan euron satsausta, Meri kirjoittaa.

− Samaan aikaan vuosina 2017−2019 menee turvapaikanhakijoiden vastaanottokuluihin noin 700 miljoonaa ja kotoutuskuluihin 700 miljoonaa. Tämä summa vastaa Suomen ensi vuonna ottaman velan määrää eli noin 1,4 miljardia, hän lisää.

Meren mukaan Suomen hallitus menee ”EU:n selän taakse ja toteaa, että kyllä EU hoitaa pakolais- ja siirtolaisongelman”.

− Miksi maamme oma hallitus ei toimi? Miten voi olla, että hallituksella on laittaa näin valtavasti rahaa muuhun kuin suomalaisten edunvalvontaan ja hyvinvointiin? Se on arvovalinta.

Meri sanoo, että hallituksen nostamat haittaverot ovat niin sanottuja tasaveroja, jotka iskevät kovimmin keski- ja pienituloisiin.

− Tavalliselle ihmiselle ei ole olemassa haittaveroja, on vain veroja, jotka vähentävät käteen jäävää rahamäärää. Perusuomalaiset ovatkin esittäneet asumisen ja polttoaineveron alentamista.

Ilmastonmuutos on Meren mukaan vakava asia.

− Perussuomalaiset lähtevät kuitenkin siitä, että suomalaisen teollisuuden säilyminen Suomessa on ekoteko. Siinä ei ole mitään järkeä, että ajamme yhä kiristyvillä päästövaatimuksilla suomalaisen teollisuuden ulkomaille kuten Kiinaan, Intiaan tai Puolaan. Saasteet eivät pysähdy valtakunnan rajoille.

− Nämä ovat esimerkkejä arvovalinnoista joiden vuoksi ilmeisesti hallitus potkaisi perussuomalaiset ulos reilu vuosi sitten. Jotain rajaa rahanjaon epäoikeudenmukaisuuteen, Meri sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt