Ilmarisen sijoitusjohtajan mukaan markkinoilla Emmanuel Macronin voittoa pidetään jo varmana

Mikko Mursulan mukaan markkinoilla odotetaan Ranskan presidentinvaalien toista kierrosta varsin yksituumaisena.

Ilmarisen sijoitusjohtajan Mikko Mursulan mukaan Emmanuel Macronin nousua Ranskan presidentiksi pidetään niin varmana, että se on hinnoiteltu jo valmiiksi. Valinnan toteutuessa markkinoiden reaktiot jäävätkin todennäköisesti varsin laimeaksi, Mursula arvioi blogissaan.

Mursulan mukaan Markkinareaktiot nähtiin jo ensimmäisen kierroksen yhteydessä.

– Ennen ensimmäistä kierrosta markkina oli, Brexit-äänestyksestä ja Yhdysvaltain presidentinvaaleista kenties jotain oppineena, nöyrän huolissaan omasta kyvystään ennakoida vaalin lopputulosta. Myös luottamus mielipidetiedustelujen ennustearvoon oli heikko. Jännite ja huoli näkyivät markkinoilla.

Kun Macron nousi ensimmäisen kierroksen voittajaksi, eurooppalaisten osakkeiden kurssit nousivat voimakkaasti, eteläeurooppalaisten valtionlainojen korot tulivat alas ja niiden korkoero suhteessa esimerkiksi Saksaan kaventui. Myös euro vahvistui kaikkia päävaluuttoja vastaan.

Marine Le Penin voitto olisi Mursulan mukaan markkinoille shokki, joka aiheuttaisi todennäköisesti juuri päinvastaisen ensireaktion ja isommalla kertoimella. Pidemmän aikavälin vaikutus näkyy Ranskan tulevana suhtautumisena EU:hun, euroon ja globaaliin kaupankäyntiin – ja siihen tuleva presidentti tarvitsee laajemman poliittisen tuen.

– Olennaisempaa onkin analysoida Euroopan kehityksen tulevaa suuntaa ja sen keskipitkän- ja pitkän aikavälin vaikutuksia markkinoille, korkotasoille ja eri omaisuusluokille, Mursula kirjoittaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt