Frankfurtin pörssi. LEHTIKUVA / AFP

Ilmarisen sijoitusjohtaja varoittaa yllätyksistä

Osakemarkkina ei Mikko Mursulan mukaan koskaan ymmärrä käyttäytyä niin kuin enemmistö ajattelee.

Ilmarisen sijoituksista vastaavan varatoimitusjohtaja Mikko Mursula arvioi blogissaan, että markkinoiden usko tulevaan näyttää hyvin optimistiselta vuoden käynnistyessä.

Usko osakemarkkinan hyvään kehitykseen perustuu hänen mielestään ainakin viiteen olettamaan. Ensinnäkin koronaviruksen aiheuttama pahin ahdinko on takana.

Toiseksi poliittiset päättäjät saavat tarvittavat päätökset aikaiseksi. Velkarahaa ohjautuu sekä koronaviruksen vaurioiden korjaamiseen että kasvua tukeviin kohteisiin.

Inflaation ei myöskään uskota karkaavan käsistä, ja korkotason odotetaan pysyvän alhaalla. Yritysten lisääntyneen velanotonkaan ei arvella muodostuvan ongelmaksi.

Mursula kuitenkin muistuttaa, että harmillisesti markkina ei oikeastaan koskaan ymmärrä käyttäytyä niin kuin enemmistö ajattelee tai uskoo.

– Varmaa on vain se, että mikä tahansa poikkeama edellä luetelluista olettamista konsensuksen taustalla aiheuttaa heiluntaa ja mahdollisesti isojakin liikkeitä ylös tai alas, riippuen yllätyksen luonteesta, hän varoittaa.

Paras lopputulema syntyy hänen mielestään tänäkin vuonna niin, että kantaa riskinkantokykynsä sallimissa puitteissa riittävästi sijoitusriskiä.

– Alhaisen koron ympäristössä yleinen sijoitushokema ”ei riskiä, ei tuottoa” on nimittäin entistä ajankohtaisempi, Mursula kirjoittaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt