Arto Satonen. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Arto Satonen: Ilman viime hallitusta ei korotettaisi tänään määrärahoja

Kansanedustajan mukaan on rehellistä sanoa, ettei totuus unohtuisi.

Eduskunnan budjettikeskustelussa torstaina hallituspuolueiden kansanedustajat arvostelivat aiempia koulutusmäärärahojen leikkauksia ja kiittivät nykyhallitusta. Kokoomuksen Arto Satosella oli toisenlainen viesti.

– Jotta totuus ei unohtuisi, niin nyt on kuitenkin rehellistä sanoa. Ilman (Juha) Sipilän hallituksen aikaansaamaa työllisyyden parannusta tänään ei tehtäisi niitä korotuksia koulutuksen määrärahoihin, Arto Satonen huomautti.

Satonen totesi, että ”ei kukaan halua koulutusta leikata”.

– Toiset olivat vaan sellaisen tilanteen edessä silloin. Ja nyt on helpompi puhua, kun toiset ovat asian hoitaneet.

Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja kokoomuksen Paula Risikko muisteli, että viime kaudella SDP:n ryhmäjohtaja Antti Lindtman huusi ”kitarisat pitkällä, ettei saa vedota edelliseen hallitukseen, tämä hallitus tekee päätöksiä”.

– Toinen asia on, että niissä hallituksissa missä minä olen istunut, ei koskaan haukuttu omaa hallituskumppania. Tehän koko ajan keskustaa mollaatte täällä nyt. Eli todella törkeää, Paula Risikko hämmästeli.

Antti Lindtman. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

SDP:n Antti Lindtman vastasi jakavansa Risikon huolen keskustelun tasosta, ”mutta en tiedä mihin suuntaan se loppupuheenvuoro sitä vei”.

Lindtmanin mukaan viime vaalikaudella tilanne oli se, että jokainen puolue oli tunnustanut, että koulutukseen tehdyt säästöt on tehty piripintaan eikä enempää, ”ja sen jälkeen te vielä teitte tuplat päälle”.

– Nyt tehdään koulutukseen kunnianpalautus, Antti Lindtman sanoi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt