Ilkka Kanerva. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Ilkka Kanerva: Oletin keskustalta isompaa yhteistyön asennetta

Kansanedustajan mukaan olisi tarvittu yhteistä vastuunkantoa.

Kokoomuksen veteraanikansanedustaja Ilkka Kanerva pohtii Facebookissa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) perjantaista eroa.

– Jokainen joka läheltä näki soten tukehtumisen eduskunnan prosesseihin, joutui miettimään poliittista exit’ä tilanteesta. Itse pidin tärkeänä, että ratkaisu tehtäisiin viivyttelemättä, Ilkka Kanerva aloittaa.

Hänen mukaansa hallitusrintaman olisi pitänyt ottaa vastuu asiasta yhteisesti myös ulospäin, ”ei yksittäisenä manooverina”.

– Ymmärrän politiikan, mutta olen huolissani siitä mihin tämä johtaa. En niinkään siitä, että demareilta katosi purulelu ja ovat nyt vähän kuin hauki kuivalla maalla, Kanerva toteaa.

– Sensijaan poliittisen vastuunkannon osalta kaikki viittaa siihen, että vaalitaistelussa käydään kaikkien sota kaikkia vastaan. Tajuan kyllä että tämä sopii kepun vaalitaktisiin kuvioihin, heille enemmän mahdollisuuksia kuin riskejä. Silti oletin heillä olevan isompaa vastuunkannon ja yhteistyön asennetta. Iso harmi!

Ilkka Kanerva toistaa, että ”tällaiset vaikeat vaiheet pitäisi ratkoa yhdessä. Vain silloin ollaan aidosti kantamassa yhteistä vastuuta”.

– Kun eduskunnan hajoittaminen ei ollut mahdollisuus eikä uuden hallituksen muodostaminenkaan, olisi ollut parasta todeta, että sote/maakuntauudistus jäävät omista syistään tekemättä. Se olisi ollut yhteistä vastuunkantoa eikä vaalitaktista operointia.

– En sano tätä sen takia, että kokoomukselle olisi tässä huonosti käynyt, mutta politiikan tapakulttuurin takia pelkään, mitähän äänestäjät tästä tuumaavat!

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt