Ilkka Kanerva. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Ilkka Kanerva: Ei ole tavanomaista, että yhden ministerin yli kävellään

Kysymys urheilukatsomoista siirrettiin jo kaksi viikkoa sitten urheiluministeriltä.

– Ei ole ihan tavanomaista katsottavaa, että yhden ministerin ylikävellään näin epäkollegiaalisti! Ja vielä tässä vaiheessa, kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanerva ihmettelee.

Hän viittaa Twitterissä urheilukatsomoiden rajoituksia koskevaan käännökseen. Kansanedustaja ja entinen huipputriathlonisti Pauli Kiuru (kok.) jätti toukokuussa hallitukselle kirjallisen kysymyksen siitä, voisiko urheilun katsomorajoituksissa käyttää tapauskohtaista harkintaa nykyisen 500 hengen sijaan. Kysymys oli osoitettu tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososelle (kesk.), joka on viimeisen kahden viikon ajan kommentoinut aihetta myös medialle.

Pauli Kiuru kertoo saaneensa selville tänään maanantaina, että kysymys on siirretty jo kaksi viikkoa sitten perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd.).

Pauli Kiurun mukaan asia tuli täysin yllätyksenä.

– Maanantaina 1. kesäkuuta soitin ensin opetus- ja kulttuuriministeriöön. Sieltä kerrottiin, että asian käsittely on siirretty jo perjantaina 15. toukokuuta sosiaali- ja terveysministeriöön. Kysymykseen vastaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru tartuntatautilain pohjalta. Varmistin asian vielä STM:stä, kirjallisen kysymyksen jättänyt Pauli Kiuru kertoo nettisivuillaan.

– Asian saaman mediahuomion vuoksi olisi ollut hyvä kertoa avoimesti siirrosta heti sen tapahduttua. Nähdäkseni ministeri Hanna Kosonen on joutunut kohtuuttomaan tilanteeseen asiassa. Hän ei voi suoraan vaikuttaa asiaan eikä myöskään vastata kirjalliseen kysymykseeni, Kiuru toteaa.

45 vuotta kansanedustajana toiminut Kanerva pitää tapausta kummallisena.

– Kaikki asiaan vaikuttavat regleemit olivat jo silloin olemassa kun Pauli Kiuru kysymyksen jätti. Miksi nyt täyskäännös!, hän kysyy.

Vastaus Pauli Kiurun jättämään kirjalliseen kysymykseen on annettava viimeistään tiistaina 2. kesäkuuta. Kysymys on jätetty eduskunnan kansliaan maanantaina 11. toukokuuta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt