X
SULJE MAINOS
Kesärannassa pidettiin SDP:n päättäjien tapaamisia. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

IL: Valtioneuvoston kanslia kiistää maksaneensa SDP:n alkoholilaskuja

SDP:n poliitikkojen ja avustajien tapaamisten laskut liittyivätkin kanslian mukaan pääministeri Sanna Marinin (sd.) tehtäviin.

Ilta-Sanomat kertoi keskiviikkona uutisensa yhteydessä, että valtioneuvoston kanslia (VNK) on maksanut kolme pääministeri Sanna Marinin johtaman SDP:n tilaisuutta Kesärannassa.

Kyse oli SDP:n ministeriryhmän tapaamisesta Kesärannassa 24. kesäkuuta 2020, SDP:n eduskuntaryhmän tapaamisesta 25. kesäkuuta 2020 sekä SDP:n valtiosihteerit ja erityisavustajat pääministerin virka-asunnolla 1. heinäkuuta 2020. Tilaisuuksien alkoholitarjoilut maksoivat 396,55 euroa, 372,75 euroa ja 98,51 euroa, ja VNK maksoi ne.

Iltalehdessä VNK:n talousyksikön päällikkö Meri-Tuulia Pitkänen sanoo, että SDP:n ministeriryhmä sekä valtiosihteerit ja erityisavustajat ovat kokoontuneet Kesärannassa ”hallitustyöskentelyä varten”.

– Kyseiset tilaisuudet eivät ole olleet sosialidemokraattisen puolueen tilaisuuksia, sanoo VNK:n talousyksikön päällikkö Meri-Tuulia Pitkänen sanoo IL:lle.

– Toisessa tapauksessa kyseessä on ollut pääministerin eduskuntaryhmälle järjestämä tilaisuus, joka ei myöskään ole ollut puolueen tai puolue-elimen tilaisuus, hän toteaa.

Valtioneuvoston kanslian ohjeen mukaan ”Kesärannassa mahdollisesti pidettävät puolueen tilaisuudet laskutetaan puolueelta”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt