Aino-Kaisa Pekonen arvioi, että työterveyshuollon mukaan ottaminen nopeuttaa työikäisen väestön massarokottamista. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

IL: Työterveyshuolto tulossa mukaan koronarokotuksiin

Aino-Kaisa Pekosen mukaan STM:ssä on aloitettu nopea lainvalmistelu.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) kertoo, että työterveyshuollon mukaan ottaminen koronarokotuksiin etenee.

– Sosiaali- ja terveysministeriössä on käynnistetty nopea lainvalmistelu, joka mahdollistaa työterveyshuollon mukaan ottamisen rokottamiseen, Pekonen sanoo Iltalehdelle.

Valmistelussa on sairausvakuutuslain muuttaminen siten, että työterveyshuollon palveluntarjoajat voivat saada korvauksen koronarokottamisesta.

Pekonen arvioi, että työterveyshuollon mukaan ottaminen nopeuttaa työikäisen väestön massarokottamista, kunhan rokotteita saadaan suuria määriä Suomeen.

Pekosen mukaan asiaa on valmisteltu viime viikkoina yhdessä Elinkeinoelämän Keskusliiton (EK), SAK:n, STKK:n ja Akavan kanssa.

Pekonen arvioi lakiesityksen valmistuvan nopealla aikataululla, sillä se ei edellytä laajaa lausuntokierrosta.

Rokotusten järjestäminen on kuntien vastuulla. Kunnat voivat tarvittaessa sopia asiasta myös muiden tahojen kanssa eli esimerkiksi paikallisten työterveysyksiköiden kanssa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt