Verkkouutiset

IL: Tämä ruoka voi vähentää muistisairauksia

Valkosipulin sisältämä allyylisulfidi voi ehkäistä muistisairauksien syntymistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Raaka valkosipulin syöminen voi auttaa ehkäisemään ikääntymisestä johtuvaa muistinmenetystä, kertoo Iltalehti.

Louisvillen yliopiston tutkimuksen mukaan valkosipulin muistisairauksia ehkäisevä vaikutus perustuu sen sisältämään allyylisulfidiin, jolla tiedetään olevan muitakin terveysvaikutuksia ihmisen suolistobakteereihin.

Tutkimus toteutettiin eri-ikäisillä hiirillä, joille annettiin valkosipulin sisältämää allyylisulfidia. Tutkimuksen perusteella allyylisulfidi vaikutti eniten kaksivuotiaiden hiiren kehon toimintoihin, joita voidaan verrata 56-69-vuotiaan ihmisen kehon toimintoihin. Juuri varttuneemmalla iällä allyylisulfidi vaikutti hiirten muistiin eniten.

Tutkijatiimin johtajan Jyotirmaya Beheran mukaan valkosipulin suositteleminen osaksi ruokavaliota voisi mahdollisesti osaltaan auttaa pitämään yllä suoliston terveyttä, joka vaikuttaa myös ihmisen kognitiivisiin kykyihin.

Tutkimusryhmä aikoo tulevaisuudessa selvittää valkosipulin sisältämän allyylisulfidin yhteyttä Alzheimerin ja Parkinsonin taudin lääkitsemiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)