Suomessa pahin epidemiatilanne on Uudellamaalla. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

IL: Suomi harkitsee muutosta rokotejärjestykseen

Rokotteiden suuntaamista pahimmille epidemia-alueille on harkittu.

Suomi on harkinnut koronarokotteiden kohdentamista niille alueille, joissa koronaepidemiatilanne on vakavin, kertoo Iltalehti.

Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän puheenjohtaja Ville Peltolan mukaan asiaa on harkittu ja harkitaan edelleen, kuten muitakin rokotusjärjestykseen liittyviä vaihtoehtoja.

– Alueellista suuntaamista on harkittu yhtenä mahdollisuutena, Peltola sanoo.

Norja ilmoitti eilen uudistavansa rokotejärjestystään. Norjan kansanterveyslaitos FHI antoi tiistaina suosituksen ottaa kolme prosenttia rokoteannoksia pois 330 kunnasta ja jakaa ne niille alueille, joissa koronavirustilanne on vakavin. Näitä alueita ovat muun muassa Oslon itäosat ja maan itäosien kunnat.

Suomessa pahin koronavirustilanne on Uudellamaalla. Jos Suomi muuttaisi rokotusjärjestyksen samanlaiseksi kuin Norjassa, rokotteita jaettaisiin Uudellemaalle muuta maata enemmän.

– Kyllä siinä tietty logiikka on, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi sanoo IL:lle.

Tällä hetkellä Suomessa ensimmäisenä rokotetaan koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilökunta ja ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asiakkaat. Sen jälkeen rokotuksia aletaan antaa yli 80-vuotiaille ja niille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia.

– Alueellinen painotus epidemian vakavuuden kannalta on toinen tulokulma. Se on epidemian hallinnan kannalta looginen, Mäkijärvi toteaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt