X
SULJE MAINOS
Miesten jalkapallon A-maajoukkue harjoituksissa Terijoella. Maanantaina illalla joukkue pelaa Belgiaa vastaan. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

IL: Suomen fanibussissa todettiin rajalla koronaa – näin kävi

Hälytys oli väärä, mutta EM-kisoihin matkustaneet joutuivat neljäksi vuorokaudeksi karanteeniin.

Iltalehti kertoo Pietariin jalkapallon EM-kisoihin matkustaneiden Huuhkajien kannattajien selvinneen toistaiseksi koronasta säikähdyksellä. Virustestissä rajanylityksen yhteydessä yhdellä maajoukkueen kannattajien bussissa matkanneella todettiin positiivinen testitulos.

Tulos osoittautui myöhemmässä testissä negatiiviseksi.

– Siinä bussissa oli vähän ihmisiä, ja riitti, että viereinen henkilö laitettiin karanteeniin. Pojat joutuivat eristykseen huoneistohotelliin. He olivat siellä neljä päivää, kunnes uudet kokeet valmistuivat eikä kummallakaan ollut koronaa, Suomen Maajoukkueen Kannattajat Ry:n matka- ja myyntivastaava Kimmo Elfvengren sanoo IL:lle.

– Soitettiin jokaiselle matkustajalle ja ilmoitettiin, että bussissa on ollut tämmöinen tapaus. Pyydettiin heitä tarkkailemaan omaa vointiaan ja vähentämään kontakteja ihmisiin. Kun selvisi, että kyseessä oli väärä hälytys, ilmoitimme matkustajille myös sen.

– Tiedotimme meidän matkustajille, jotka ovat olleet täällä viikon, että käytännössä käskemme heidät menemään jo täällä koronatestiin ennen bussiin nousua. Jos jollekin napsahtaa positiivinen testitulos, hän joutuu jäämään kahdeksi viikoksi karanteeniin.  

THL ilmoitti toukokuussa, ettei se suosittele matkustamista Pietariin tai Kööpenhaminaan.

SMJK:n jäseniä on Pietarissa illan Suomi–Belgia-ottelussa paikalla 1100–1200 ja Suomi-faneja kaikkiaan ehkä noin 3000.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt