X
SULJE MAINOS
Posti on sitoutunut ympäristöohjelmassaan vähentämään hiilidioksidipäästöjä. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

IL: Posti kuljettanut kypärää 5000 kilometriä ympäri Suomea

Saksalaisesta verkkokaupasta tilattu kypärä on joutunut outoon kierteeseen Liedon ja Ahvenanmaan välille.

Iltalehti kertoo turkulaisesta Mikaelista, jonka tilaama moottoripyöräkypärä on matkustanut Postin lähetysseurantapalvelun mukaan pitkiä matkoja ympäri Suomea. Pakettia on kuljetettu kuukauden aikana jopa 5000 kilometriä.

Mikael tilasi kypärän aiemmin kesällä saksalaisesta verkkokaupasta, joka postitti tuotteen 29. kesäkuuta. Kuljetuspalvelu DHL toi paketin Helsingissä sijaitsevaan lajittelukeskukseen ripeästi kahdessa päivässä.

– Sen jälkeen kaikki on mennyt tasaisesti ihan päin helvettiä, Mikael toteaa IL:lle.

Paketti suuntasi yllättäen kohti Oulua. Postin asiakaspalvelusta vakuutettiin, että paketti oli tulossa kohti Turkua. Paketti kulki silti Haukiputaan kautta Ouluun ja sieltä Lietoon.

Tässä vaiheessa Postin seurannasta ilmoitettiin, että lähetyksen määränpäänä oli Brändön saari Ahvenanmaalla.

Mikael otti jälleen yhteyttä asiakaspalveluun, josta kerrottiin paketin olevan matkalla oikeaan kaupunkiin. Kypärä matkasi tästä huolimatta Maarianhaminaan, sen jälkeen Helsinkiin ja jälleen Lietoon.

Tämän jälkeen sen määränpäänä näkyi taas Ahvenanmaa.

– Silloin kysyin Postilta, että voisiko joku napata paketin kyytiin, ettei paketti mene uudestaan Ahvenanmaalle. Sinne se kuitenkin meni, Mikael kertoo.

Postin mukaan ongelmat ovat johtuneet paketin lähettäneestä saksalaisesta verkkokaupasta. Sen mukaan lähetykseen oli kuitenkin merkitty oikea osoite.

Seurantapalvelun mukaan paketti oli matkannut 17. heinäkuuta jälleen kerran Maarianhaminaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt