X
SULJE MAINOS
Kaupoissa on havaittu, että osa asiakkaista ei suostu käyttämään maskia tai noudattamaan turvavälejä. LEHTIKUVA/TEEMU SALONEN

IL: Koronarajoitusten arvostelijat ärsyttävät myyjiä tahallaan

Kaupoissa on havaittu, että pieni osa asiakkaista ei suostu noudattamaan turvallisuusohjeita.

Osa koronarajoituksiin kyllästyneistä on alkanut ärsyttää muun muassa kauppoja tahallisella koronasääntöjen rikkomisella, Iltalehti kertoo.

Asia ilmenee esimerkiksi siten, että asiakas menee kauppaan tahallaan ilman maskia tai ei noudata turvavälejä.

– En osaa laajuudesta sanoa, mutta se on tunnistettu, että näitä on liikkeellä, Kaupan liiton kaupan alan koronavarautumisen asiantuntija Lauri Kulonen sanoo IL:lle.

Kulonen muistuttaa, että suurin osa ihmisistä käyttäytyy ohjeiden mukaan. Sen lisäksi on kuitenkin pieni osa, joka tulee kauppaan kokeilemaan, miten maskittomiin suhtaudutaan tai mitä tapahtuu, jos turvavälejä ei noudateta.

– Ei haluta noudattaa niitä turvallisen asioinnin ohjeita tavalla tai toisella. Osoitetaan se käyttäytymisellä siellä myymälän päässä, Kulonen sanoo IL:lle.

Kaupan alan työntekijöiden etujärjestön, Palvelualojen ammattiliitto PAM:n työympäristöasiantuntija Erika Kähärä sanoo, että kaupoissa ilkivalta näkyy sanallisesti ja fyysisesti.

– Meidän tietoomme tulleet tapaukset ovat olleet verbaalisia. Lisäksi on tavaroiden paiskimista, mutta ainakaan minun tietooni ei ole tullut (käsiksi käymisiä). Osahan jää vain yrityksen tietoon, Kähärä sanoo IL:lle.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt