Sääntelymuutoksilla pyritään palauttamaan luottamusta taksipalveluihin ja tehostamaan harmaan talouden torjuntaa. LEHTIKUVA/ONNI OJALA

IL: Näillä kansanedustajilla suurimmat taksilaskut

Epidemia paisutti eduskunnan kilometrikorvauksia.

Iltalehti on selvittänyt kansanedustajien eduskunnan taksikortilla maksamia ajoja ja oman auton käytöstä saatuja kilometrikorvauksia 1.5.2019-30.4.2020 välisenä aikana.

Kansanedustajat käyttivät takseihin joulukuussa 2019 yli 40 000 euroa, mutta huhtikuussa 2020 enää 13 000 euroa. Kyse on koronaepidemian ja etätyön vaikutuksesta.

Suurimmat taksilaskut, kaikki yli 5 000 euroa, ovat tehneet kansanedustajat Kaisa Juuso (ps.), Kim Berg (sd.), Markus Lohi (kesk.), Johanna Ojala-Niemelä (sd.) ja Antti Kurvinen (kesk.).

Kaisa Juuson taksilaskut ovat olleet 6 051 euroa. Hän kertoo kulkeneensa taksilla kakkosasunnoltaan Vantaalta eduskuntaan, kun julkisten välineiden käyttö on kielletty. Lisäksi hän on kulkenut taksilla Rovaniemen lentokentältä kotiinsa Tornioon, joka maksaa noin 250 euroa.

Kalleimmat yksittäiset taksimatkat ovat olleet Anneli Kiljusella (sd.) ja Seppo Eskelisellä (sd.). Kiljunen ajoi taksilla 470 eurolla Lappeenrannasta Helsinkiin 3. maaliskuuta, kun juna oli rikkoutunut. Eskelisen oma auto rikkoutui kesken matkan Joensuusta Helsinkiin, ja hän hyppäsi 494 euron hintaiseen taksiin.

Kansanedustajia on suositeltu nykytilanteessa käyttämään mahdollisuuksien mukaan omaa autoa. Kilometrikorvauksia edustajille maksettiin tammikuussa 7 490 euroa, mutta huhtikuussa jo 47 485 euroa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt