Suomalaista naudanlihaa. LEHTIKUVA /ANTTI AIMO-KOIVISTO

IL: Muu Suomi ei ole luopumassa naudanlihasta

Helsingin yliopiston Unicafe on jäämässä yksin naudanlihan lopettamisensa kanssa.

Iltalehden tekemä soittokierros Oulun Unirestaan, Jyväskylän Semmaan ja Turun Unicaan kertoo, että samankaltaisia päätöksiä ei olla tekemässä näiden kaupunkien opiskelijaravintoloissa ainakaan vielä.

Kaikissa kaupungeissa ravintoloissa on tarjolla kasvisvaihtoehtoja, ja jokainen taho korostaa tarjoavansa kotimaista naudanlihaa.

Oulun Unirestan toimitusjohtaja Kaisa Silvennoinen kertoo lehdelle, että ainakin jonkun aikaa naudanliha tulee säilymään Unirestan ravintoloissa. Unirestalla on Oulun alueella kaikkiaan 12 ravintolaa, joista neljä on opiskelijaravintoloita.

– Asiassa kuunnellaan asiakasta ja luulen, että vielä ei olla täällä Oulussa valmiita tällaiseen muutokseen. Kun asiakkaat ovat valmiita, sitten voidaan tehdä muutoksia.

Jyväskylässä opiskelijoille suunnattu ravintolaketju Semman toimitusjohtaja Jarmo Sallinen kertoo Iltalehdelle, että asiakkaille halutaan tarjota monipuolisia vaihtoehtoja.

– 24 prosenttia asiakkaista valitsi viime vuonna kasvisruoan, ja se määrä kasvaa kaiken aikaa. Panostamme siihen ja laatuun, mutta naudanlihan pois jättämisestä ei ole keskusteltu, hän kertoo.

Turun Unican toimitusjohtaja Krista Vanhala kertoo, että kasvisruoan kysyntä on kasvanut etenkin tänä syksynä.

– Olemme jatkuvasti kasvattaneet kasvis- ja vegaaniruoan osuutta, mutta tässä vaiheessa en osaa sanoa, tullaanko tekemään päätöstä naudanlihasta luopumisesta. Kuuntelemme tässä asiakkaiden toiveita, Vanhala sanoo.

Fazer Amica omistaa useista opiskelijoille suunnatuista lounasravintoloista merkittäviä osia. Fazerin gastronomiajohtaja Marianne Nordblom kertoo, että kasvisruokaan panostaminen näkyy myös heillä. Punaisesta lihasta luopumista ei kuitenkaan ole näköpiirissä.

– Ei me olla sellaista päätöstä tekemässä, asiakkaalla on aina se valinnan mahdollisuus oltava, Nordblom sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt