Toistaiseksi THL on STM:n poliittisen johdon kanssa samaa mieltä siitä, että koronatilanne on Suomessa vakaa ja rauhallinen. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

IL: Maskisuositusta ei olekaan tulossa ainakaan tällä viikolla

THL ja sosiaali- ja terveysministeriö keskustelivat maskisuosituksesta maanantaina.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtaja Markku Tervahauta pitää kasvomaskien käyttösuositusta tarpeellisena, mutta virallista suositusta ei kuitenkaan ole tulossa ainakaan vielä tällä viikolla, kertoo Iltalehti.

Vielä sunnuntaina THL:n johto arvioi, että mahdollinen maskisuositus annetaan tällä viikolla.

THL:n johto kävi eilen maanantaina läpi mahdollisia epidemian torjuntakeinoja yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön johdon kanssa. Myös maskisuositusta käsiteltiin uusien keinojen joukossa.

Tervahaudan mukaan suositusten pohjia valmistellaan, mutta hän ei usko, että asiaa saadaan valmiiksi vielä tällä viikolla. Toistaiseksi THL on Tervahaudan mukaan ministeriön poliittisen johdon kanssa samaa mieltä siitä, että koronatilanne on Suomessa ”vakaa ja rauhallinen”.

– Jos rupeaa selkeää nousua olemaan, niin on oltava mahdollisuus reagoida nopeasti tilanteeseen ehkäisytoimilla, ja silloin tulee myös se maskienkäyttösuositus, jossa voi tietysti olla myös erilaisia tasoja. Voidaan tarkastella erikseen muun muassa eri elinkeinotoiminnan sektoreita, Tervahauta sanoi IL:lle.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt