Vieraita tanssin pyörteissä itsenäisyyspäivän vastaanotolla Presidentinlinnassa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

IL: Linnan juhlissa etikettiä venytettiin mauttomuuden rajoille

Ympäristöteema näkyi illan asuissa, mutta stylistin mielestä moni olisi voinut harkita tarkemmin teeman käyttöä asussaan.

Linnan juhlissa nähtiin Iltalehden mukaan useita asuja, jotka koettelivat hyvän maun rajoja.

Linnan juhlien ympäristöteema näkyi myös illan asuissa, mutta huippustylisti Vesa Silverin mielestä moni olisi voinut harkita tarkemmin, kuinka tätä teemaa asussaan näyttää.

Hänen mukaansa esimerkiksi ahvenanmaalaisen toimittajan Anna Björkroosin sanomalehtimekko meni yli. Teemaa toteuttaessa ei hänen mielestään tarvitsisi olla niin kirjaimellinen ja kliseinen.

Silver suosittelee pukukoodin suhteen miettimään asun sen mukaan, mikä on juhlan aihe, missä juhlat järjestetään ja kuka ne järjestää. Sen mukaan etikettiä voi sitten venyttää.

Hän stailasi Linnan juhliin muun muassa Anna Puun ja Aki Linnanahteen vaimoineen.

Nyrkkeilijä Elina Gustafsson käveli Linnan juhliin valkoisissa lenkkitossuissa. IL:n tyyliasiantuntijoiden mukaan maalaisjärkikin sanoo, että valkoiset lenkkitossut ovat trendikäs valinta arkeen, muttei juhlaan.

Näyttelijä Kiti Kokkosen sekavärinen mekko näytti IL:n mukaan hellekelin unelmalta ja olisi ihana aavikkosafarille.

Lumi-laukkumerkin suunnittelija, ranskalaisen Bruno Beaugrandin takin päälle oli huitaistu höyhenpuuhka, ja asun viimeisteli näkyvästi oman brändin ruskea laukku. IL:n mukaan laukku ei kuulu miehen juhla-asuun, jos etikettipoliiseilta kysytään.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt