THL:n ja HUS:n koronaluvut ovat poikenneet toisistaan. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

IL: Koronaluvuissa vaihtelua, THL korjaa virheitä

THL:n mukaan luvut voivat heitellä ylös ja alas, koska epidemiatilanne on rauhallinen.

THL:n ja HUS:n koronatilastojen erot ovat aiheuttaneet hämmennystä.

THL:n mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella oli keskiviikkona 17 potilasta sairaalahoidossa, 15 osastohoidossa ja kolme teho-osastolla. HUS:n mukaan sairaalahoidossa oli viisi koronapotilasta, teholla kolme ja enintään kymmenen koronainfektion saanutta sairaalahoidossa muista syistä.

Iltalehden mukaan eroavia lukuja on selitetty rauhallisen epidemiatilanteen vuoksi tehdyllä tarkastuslaskennalla. Osa potilaista on sairastanut aiemmin koronaviruksen tai heidän hoitonsa on kestänyt niin pitkään, ettei se kuvasta infektion tilannetta.

– Epidemian alkuvaiheessa tällaisia potilaita ei ollut, mutta nyt hoidossamme on potilaita, jotka ovat toipuneet koronavirusinfektiosta ja heitä hoidetaan meillä muista syistä, HUS:n ylilääkäri Piia Aarnisalo sanoo.

THL:n mukaan heittelyjä voi tulla, kun tartuntaluvut pysyvät vähäisinä. Mahdollisia tapausten yhdistämisiä ja virheellisiä ilmoituksia korjataan tarkastusten yhteydessä.

Myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on jouduttu korjaamaan koronalukuja, sillä osa tapauksista on kirjattu rekisteriin kahteen kertaan.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt