X
SULJE MAINOS
Varastelevat koululaiset piinaavat raumalaista kauppiasta. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

IL: Kaupassa koululaisten varkausaalto, tavaraa myydään koulun jälkeen

Poliisihallituksen mukaan yrityksellä on oikeus valita asiakkaansa, mutta ei syrjivästi.

Iltalehden mukaan raumalainen K-kauppias Jari Haarala kyllästyi varasteleviiin koululaisiin ja nyt kaupassa vaaditaan kaikkia koululaisia näyttämään laukkujensa sisältö kassalla. Suositus on kauppiaan mukaan voimassa toistaiseksi.

– Joka ainut koululainen näyttää meille reppunsa ja taskujensa sisällön.

– Koulun nuoret ovat päättäneet varastaa kaupaltamme niin paljon tavaraa kuin mahdollista ja myyvät niitä sitten koulupäivän aikana eteenpäin, kauppias kirjoittaa kaupan Facebook-sivuilla.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Konsta Arvelinin mukaan esimerkiksi ruokakaupassa asioinnille voidaan asettaa sopimusehtoja. Toisaalta ehdot eivät saa olla syrjiviä.

– Jos kaupan ovessa on isoilla kissankokoisilla kirjaimilla, että juuri koululaisten on näytettävä reppujensa sisältö, se tarkoittaa ulospäin, että kauppias itse asiassa pitää kaikkia koululaisia niin epäilyttävinä, että kaikkien pitää näyttää reppunsa sisältö.

– Näin siitä huolimatta, ovatko he tehneet siellä mitään sellaista epäilyttävää tekoa, että kauppias ihan perustellusti voisi esittää, että hänen pitäisi päästä katsomaan repun sisältö.

Ongelmaksi nousee poliisitarkastajan mukaan se, että kyseessä on ”hyvin pitkälle syrjivä ehto”.

Arvelin kertoo, että jos epäilty ei luovuta anastamiaan tuotteita vapaaehtoisesti, paikalle tarvitaan poliisi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt