Jani Toivola. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

IL: Kansanedustaja asuu Helsingissä, saa kulukorvausta Riihimäeltä

Vihreiden Jani Toivola on kirjoilla tyhjillään olevassa asunnossa Riihimäellä.

Uudeltamaalta kahdesti eduskuntaan valittu vihreiden Jani Toivola nostaa Iltalehden mukaan eduskunnalta korotettua kulukorvausta Riihimäellä sijaitsevasta asunnosta. Toivola kuitenkin asuu Helsingissä. Itse hän sanoo asuvansa Helsingissä ja Riihimäellä.

Jani Toivola on ilmoittanut eduskunnalle asuvansa vakituisesti Riihimäellä. Sen perusteella hänelle on maksettu huhtikuusta 2016 alkaen korotettua kulukorvausta 1 315,75 euroa kuukaudessa. Alle 30 kilometrin päässä asuvat edustajat saavat kulukorvausta 986,81 euroa kuukaudessa.

Toivolalla on tyhjillään oleva asunto Riihimäen varuskunta-alueella. Asuntoa on yritetty myydä pari vuotta ja se on tyhjillään.

Eduskunnan sivuilla Toivola ilmoittaa kotikaupungikseen Helsingin.

Iltalehti kertoo syksyllä 2016 julkaistusta 3H+K -lehden haastattelusta, jossa Jani Toivola kertoo asuvansa tyttärensä kanssa Helsingin Töölössä. Nykyisin hän kertoo asuvansa Lauttasaaressa.

Jani Toivola sanoo, ettei hän ole halunnut nostaa haastatteluissa esille Riihimäen-kotiaan yksityisyyden rajaamisen takia. Toivolan mukaan hänen ja hänen tyttärensä virallinen pysyvä osoite on Riihimäellä maaliskuusta 2016 alkaen.

– Samaan aikaan meillä on ollut virallinen väliaikainen osoite Helsingissä ja tätä myöten toinen koti Helsingissä, Toivola sanoo IL:lle.

– Vietämme ison osan ajasta Helsingissä työni ja tyttäreni päivähoidon vuoksi.Olen arjessa tyttäreni yksinhuoltaja ja tämä on sen myötä ollut meille paras käytäntö. Arjen tukiverkot ovat Helsingissä.

– Olen käsittääkseni toiminut niin kuin pitääkin. Tilanne ei ole muuttunut tuosta maaliskuun 2016 ilmoituksesta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt