X
SULJE MAINOS
Jani Toivola. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

IL: Kansanedustaja ajanut vaalikaudella 1039 kertaa taksilla

Vihreiden Jani Toivolan taksilasku veronmaksajille on yli 22000 euroa.

Iltalehden mukaan kansanedustaja Jani Toivola (vihr.) on käyttänyt eduskunnan taksikorttia vaalikauden aikana 1 039 kertaa. Toivola sanoo taksin käyttöä ympäristöteoksi.

Matkojen hinta veronmaksajille on ollut yhteensä 22 000 euroa.

Samaan aikaan Toivola on ollut vaalikaudella pois lähes joka kolmannesta täysistunnosta muun muassa pitkän sairausloman takia. Sairauslomansa aikana Toivola käytti eduskunnan taksikorttia yhteensä 45 kertaa.

– Se on totta kai paljon. Nopeasti laskettuna vähintään yksi taksimatka jokaisena arkipäivänä ympäri vuoden. Tajuan vasta itsekin, miten paljon eri tehtäviä minulla on ollut kansanedustajana, ja miten paljon olen vieraillut ja käynyt puhumassa eri tilaisuuksissa näinä vuosina, Jani Toivola sanoo IL:lle.

Toivolan mukaan kaikki hänen eduskunnan taksikortilla maksamansa matkat liittyvät edustajantehtävän hoitamiseen. Hän sanoo vierailleensa ajanjaksona esimerkiksi yli sadassa oppilaitoksessa ja puhuneensa yli sadassa seminaarissa tai muussa tapahtumassa.

Taksin käyttö on kansanedustajan mielestä ympäristöteko.

– Käytän joukkoliikennettä sekä pyörää, ja silloin, kun tarvitsen matkaan autoa, käytän taksia. En omista ajokorttia tai autoa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt