X
SULJE MAINOS
Helsingin käräjäoikeus Ruoholahdessa. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

IL: Jopa yli 600 aktivistia joutumassa oikeuteen

Koronarajoituksia ja -rokotuksia vastustaneet sekä Elokapinan mielenosoittajat uhkaavat tukkia Helsingin käräjäoikeutta.

Helsingin käräjäoikeuteen ensi vuonna iskevän jopa yli 600 aktivistin rikosjutun ruuhka huolestuttaa lakimiespiirejä. Suomen Lakimiesliiton toiminnanjohtaja Jore Tilander kertoo Iltalehdelle, että liitossa on keskusteltu asiasta.

– Olemme olleet huolissaan, että miten oikeuslaitos selviää tästä. Helsingin käräjäoikeushan on käytännössä se mihin ne kaikki kaatuvat, hän toteaa.

Tilander kuitenkin muistuttaa, että juttujen käsittelyä oikeudessa todennäköisesti nopeuttaa niiden samankaltaisuus.

– Näissä tapauksissa monet jutuista ovat sellaisia, että kun ensimmäinen tuomitaan, niin sitten linjaus on selvä. Mutta toki jokainen juttu on omansa.

Suomen asianajajaliiton pääsihteeri Niko Jakobssonin mukaan koko maassa on noin 2 200 asianajajaa ja näistä noin puolet toimii pääkaupunkiseudulla.

– Pelkästään rikosjuttuja hoitavia asianajajia on satoja. Eli, siinä mielessä on onni, että tämä osui juuri meidän suurimpaan käräjäoikeuteen, hän toteaa Iltalehdelle.

Suurin aktivistiryhmä ovat Elokapina-liikkeen mielenosoituksissa poliisin käskyjä noudattamatta jättäneet. Yhteensä tapauksia on noin 700, joista noin 500 syyteharkintaan päätynyttä on Elokapinaan liittyviä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt